KreitenmolenVitaal-header01a
KreitenmolenVitaal-header02a
KreitenmolenVitaal-header03a

Buurtpreventie Whatsapp-groep

Om met zijn allen een steentje bij te dragen aan de veiligheid op het industrieterrein Kreitenmolen startten we een WhatsApp groep. In de app deel je informatie met buurtgenoten wanneer je een situatie niet vertrouwt; je meldt er snel en makkelijk een noodsituatie. Het is een van de groepen die door een burgerinitiatief in Udenhout ontstond.

Effectief

In wijken in Tilburg waar WhatsApp-groepen actief zijn, daalden de criminaliteitscijfers met 50%. In de app kun je informatie uitwisselen, melden wat er aan de hand is en eventueel vragen of je iets kunt doen om erger te voorkomen. Je kunt de groep zien als een ‘moderne buurtwacht’. En omdat gebleken is dat deze vorm van burgerparticipatie de veiligheid en sociale leefbaarheid vergroot, roept Kreitenmolen Vitaal alle medewerkers op deel te nemen aan de app!

Meedoen

Het is essentieel dat enkel relevante informatie wordt gedeeld. Deelnemers aan de Whatsapp-groep dienen zich te houden aan de SAAR-methode:

S = Signaleren

A = Alarmeren en 1-1-2 bellen

A = App sturen

R = Reageren / registreren

Voorwaarden voor deelname

De deelnemers van de WhatsApp groep worden geselecteerd op basis van de strategische ligging van het bedrijf of woning. De groep kent twee tot drie coördinatoren die direct in verbinding staan met de politie. Jan van Bree en Adryo Torians van gemeente Tilburg zijn beheerders van deze groep. Om mee te doen moet u:

  • Wonen of werken op bedrijventerrein Kreitenmolen;
  • 18 jaar of ouder zijn;
  • In bezit zijn van een smartphone.

Interesse in deze WhatsApp groep?

Draag uw steentje bij aan onze veiligheid en meld u direct met het aanmeldformulier aan voor de WhatsApp groep.

© Copyright - Kreitenmolen Vitaal