Collectief zonnedak De Zonnevisser

Energie Coöperatie Udenhout (ECU) wil samen met ondernemers en inwoners van Udenhout en omgeving duurzame energie produceren. ECU wil samen met u de verantwoordelijkheid nemen om de gevolgen van klimaatverandering te verkleinen. U kunt nu investeren in het collectieve zonnestroomsysteem op het dak een van de gebouwen van De Visser Recycling in Udenhout.

Door lokale energieproductie nemen wij zelf het heft in handen en zijn we minder afhankelijk van grote marktpartijen. Steeds vaker kiezen we ervoor zonnepanelen op één groot dak te plaatsen. Dit omdat niet alle woonhuizen (of bedrijfspanden) geschikt zijn. Maar ook omdat een gezamenlijk systeem per deelnemer goedkoper is. Een zonnedak geeft iedereen de mogelijkheid om eenvoudig zonne-energie op te wekken in de eigen buurt/omgeving.

Hoe werkt het?
Deelnemers aan het zonnedak worden lid van coöperatie De ZonneVisser en kiezen uit hun midden een bestuur. De deelnemers brengen gezamenlijk het benodigde vermogen in om het zonnestroomproject te realiseren en De ZonneVisser exploiteert het zonnedak. De ZonneVisser maakt gebruik maken van de Postcoderoos regeling, waarin is vastgelegd dat de deelnemers voor 15 jaar de energiebelasting over de opgewekte stroom terugontvangen. Én men deelt in de opbrengst van de verkoop van de opgewekte energie.

Meedoen?
Particulieren en bedrijven die wonen/gevestigd zijn in één van de volgende postcodegebieden kunnen meedoen: 5011, 5012, 5056, 5061, 5071, 5074, 5151, 5175. Door lid te worden van de projectcoöperatie De Zonnevisser en te investeren in één of meer participaties wordt u mede-eigenaar van De ZonneVisser en het zonnedak. Voor meer informatie kijk op de pagina: Veelgestelde vragen “De ZonneVisser”. U kunt zowel meedoen als particulier en als MKB-ondernemer

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Deelname aan het duurzame project de ZonneVisser sluit mooi aan op de doelstellingen van MVO: ondernemen gericht op economische prestaties met respect voor de sociale kant, binnen de ecologische randvoorwaarden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *